divendres, 28 de novembre del 2008

La bona estrella

Comerç Terrassa Centre ha tingut aquest Nadal la bona pensada d’estrenar una ornamentació nadalenca original, vistosa i elegant. Es tracta, ja ho deveu haver vist, d’uns estel de mida gran, tridimensionals, fets de roba brillant. He de confessar que m’han sorprès i que, cada dia que passa, m’agraden més. Trobo que és una ornamentació elegant, de disseny, que defuig de les tradicionals llumetes sovint força carrinclones. I m’agraden també perquè les podem gaudir durant tot el dia, i no com abans que només s’encenien les llumetes tres hores cada vespre i durant tota la resta del dia aquelles penjarelles de bombetes i cables tenien un aspecte bastant deplorable.
Però a més trobo que els de Comerç Terrassa Centre l’han encertada de ple. Com a bons botiguers, han copsat com ningú que els gustos i les inclinacions dels terrassencs i terrassenques es decanten ara pels temes ecològics i per la sostenibilitat. Saben que ara més que mai valorem allò que és natural, allò que és eficient energèticament parlant, allò que és ecològic, que no despesa energia innecessària, que ajuda a mitigar el canvi climàtic, allò que en diem sostenible. Incorporar la sostenibilitat al comerç és reforçar el comerç que fa ciutat. I a més de proporcionar-nos cada vegada més productes naturals, ecològics i eficients, es preocupen també per una mobilitat sostenible, per la reducció de residus i la seva recollida selectiva, pel reciclatge i reutilització d’embolcalls, pel disseny més ecològic i, ara també amb aquesta ornamentació nadalenca, per l’estalvi energètic.
Enhorabona! L’heu encertada! No només esteu fent una campanya de Nadal més sostenible, sinó que connecteu amb els interessos de la ciutadania de la ciutat que cada vegada vol ser més respectuosa amb el medi ambient i més estalviadora de recursos.
Com ja ens teniu acostumats, torneu a ser pioners en el món del comerç, en el de la competitivitat, en el del bon gust i en el de la protecció del medi ambient. Ja hem començat a veure com la vostra campanya de Nadal és valorada des d’altres sectors comercials del país. Sou un exemple a seguir. Us felicito per la iniciativa i us desitjo en aquests nadals que tingueu una bona estrella.

2 comentaris:

Nuesa Literària ha dit...

Estic molt d'acord amb tot el que escrius. Es pot aconseguir una decoració càlida i emotiva, i fins i tot respectuosa amb les tradicions, sense caure en el consumisme ni en un excés de consum energètic que seria contradictori amb l'esperit del Nadal. Confio que mica en mica s'estengui la consciència ecològica en els abillaments de les festes.
Salutacions d'un altre terrassenc.

Màrius Massallé ha dit...

Gràcies Helènic pel teu comentari. És així, modernitat i tradició poden anar de la mà. I, de fet, les tradicions es renoven i es refan constantment. Cal saber trobar aquest equilibri. I la tradició de les llums de Nadal no és pas gaire antiga. Hem de poder assajar altres ornamentacions festives que s'adiguin millor als nostres temps d'estalvi energètic i de consum responsable.
Salut.